Günlük Olaylara Tavsiyeler

Selam! Bir hafta oldu yazı yazmayalı ve buradayım! Bugünkü yazım aslında günlük yaşamımızda çokça olan olaylara tavsiyeler olacak. Hadi başlayalım!

1) Kimseye çok fazla değer vermeyin.
İnsanlara çok fazla değer verdiğinizde egoları tatmin etmiş oluyorsunuz. Bu onların kendince 'vazgeçilmezim' havalarına koyuyor. Çok yakın arkadaşlarınız haricinde değer vermeyin derim sizlere. Böylece 'nasıl olsa hep yanımda' rahatlığı vermemiş olursunuz.

2) Olayları çok fazla büyütmeyin. 
En ufak olayları büyütmeyin. Yarın ne olacağı meçhul ve hayat çok kısa. Kalp kırmaya yer vermemek lazım. Ben arkadaşlarımla kavga ettikten sonra (yani kızgınlığımız geçince) şöyle düşünürüm: şimdi, şuanda ona bir şey olsa ve bir daha onunla konuşma fırsatın olmazsa ne hissedersin? Bu soru o arkadaşlarımla barışmamı sağlıyor. Tabi olayalar çok büyük olmadığı sürece.

3) Ailenize küsmeyin. 
Bu benim çok önem verdiğim bir konu. Aileniz sizin için önemli bir yerdedir. En azından çoğu kişinin öyle. Size kızdı, bağırdı diye gönül koymayın. Onlar hep sizi sevecekler. Ve unutmayın; Onlar sizin için fazlaca özveride bulunuyorlar.

4) Affedin. 
Bu sözcük basit gibi gözükse de değil, biliyorum ama her ne olursa olsun affedin. Şimdi bana sorsalar bundan önceki blogta yazdığım Örgülü'yü affettin mi? diye buna cevabım 'Evet' olur. Ben affederim ve yeniden güvenebilirim ( tabi bunu ona belli etmem) ama onunla yeniden dost olmam. İkinci madde de dediğim gibi birimize bir şey olsa vicdan azabı çekmektense  affetmek daha kolay. O yüzden affedin.

5) Yapılan hatayı unutmayın. 
Unutmayın. İnsanlar hata yapabilir. Birinci kez yaptığında hatadır. İkinci kez aynı davranışı yaptığında yanlıştır. Üçüncü kez yaptığında ise cahilliktir. İlk hatayı affedin ama unutmayın. İkinicisi geldiğinde güvenmeyin. Üçüncüsü geldiğinde ise hayatınızdan silin. Bu üç aşamalı gibi gözükse de bazen tek hareketi insanı hayatından sildirebiliyor.

Tavsiyelerim bu kadardı. Aşağıya sevdiğim sözleri paylaşıyorum. Bugünlük benden bu kadar. BlueGirl siyahlığa karışır... 😜











Yorumlar

  1. Son söze ayrıca bayılsam da, tüm alıntılara ve değerli tavsiyelerine hayran kaldım. Hele ki, tamamen tahmini de olsa yaşça küçük olduğunu düşünmeme rağmen yaşanmışlıkların olmuş ki bu kadar olgun tavsiyelere düşüncelere sahipsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük değilim ama teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

O mu? Yoksa bu mu?

Film/Dizi/Kitap Önerileri

Sevgiyi takıntı haline getirmek doğru mu?